Maja Sedlarević: Sprečiti šovinističko divljanje radikala

"Državni organi da obezbede nesmetano održavanje festivala 'Mirdita, dobar dan!'"

26. maja 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas nadležne državne organe da obezbede nesmetano održavanje festivala „Mirdita, dobar dan!“ koji 30. maja u Beogradu organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.

Javnost u Srbiji je već danima obasuta šovinističkim ispadima predstavnika Srpske radikalne stranke, koji prete da će sprečiti održavanje festivala, ukazuje se u saopštenju za javnost članice predsedništva LSV Maje Sedlarević.

Sedlarević je upozorila je da je tolerisanje Šešeljeve politike apsolutno nedopustivo, ali da državni organi ipak ostaju nemi na očigledno kršenje Ustava i zakona od strane funkcionera SRS.

„Umesto da se Vojislavu Šešelju, po sili zakona, zbog pravosnažne zatvorske kazne od deset godina, oduzme poslanički mandat, nadležni organi ne čine ništa. Za posledicu imamo divljačke pretnje građanima koji poštuju sve propise države Srbije“, istakla je Maja Sedlarević.

Poručila je da LSV zahteva da nadležno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova konačno počnu da rade svoj posao i stanu na kraj šovinizmu osuđenog zločinca Vojislava Šešelja i njegove Srpske radikalne stranke.

„Šovinistička retorika Srpske radikalne stranke i njenog lidera, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, poznata je još od devedesetih godina. Jezik mržnje, ali i konkretni postupci Šešeljevih radikala, vodili su u sukobe i velike nesreće i dobro su poznati građankama i građanima i Srbije i zemalja u okruženju“, navela je Sedlarević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga