Maja Pavlović: Sastanak sa Vučićem i ispunjenje uslova ili štrajk

"Problem je što nas finansijski iscrpljuju"

07. avg 2019

Maja Pavlović, vlasnica Kanala 9 najavila je da će od ponedeljka, po treći put, stupiti u štrajk glađu ukoliko kabinet premijerke Ane Brnabić ne omogući obećani sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Imala sam strpljenja da rešimo sve na miran način i u dogovoru, ali problem je što nas finansijski iscrpljuju. Nemam više finansijskih uslova da čekam rešenje i želim i svojim zaposlenima i građanima da objasnim šta se dešava, Ako budem morala da ugasim televiziju to bar neće biti u tišini“, navela je Pavlović za Danas.

Kako navodi taj list, na ovako drastične korake direktorka lokalne televizije iz Novog Sada odlučila se tri meseca nakon tronedeljnog štrajka glađu i obećanja premijerke Brnabić da će država pomoći u rešavanju pravnih i finansijskih problema zbog kojih se Kanal 9 našao pred gašenjem.

Maja Pavlović je za N1 rekla da ima stalni kontakt sa kabinetom premijerke Ane Brnabić, ali da nema rezultata u rešavanju problema te televizije.

„Mi imamo lepu saradnju i pokušavamo da nađemo neko rešenje, obavestili su me i da se predsednik Republike zainteresovao za ceo naš slučaj, i da je rekao da je zainteresovan za sastanak na kojem bih iznela šta nas muči, ali taj sastanak do danas nije organizovan. Želim da budem strpljiva, ali situacija u koju smo dovedeni ne ostavlja mnogo prostora za strpljenje, tri meseca je bio dovoljan rok“, istakla je ona.

Pavlović je istakla da problem te televizije nisu dugovi, niti ekonomska opravdanost ili neopravdanost postojanja Kanala 9.

„Naša situacija je da smo pokrenuli postupke u kojima tvrdimo da naknade koje nam se naplaćuju nisu u skladu sa zakonom… Pokrenuli smo postupke u kojima godinama ne možemo da dobijemo odluke… Vi tvrdite da moj dug postoji, a ja tvrdim da taj dug ne postoji, ali vi imate mogućnost represije nada mnom“, rekla je.

Pavlović je dodala da ne može da utiče na sud da nakon pet godina od tužbe donese odluke, ali da traži da ti postupci budu okončani.

„Možda sam ja to sve dužna. Ako jesam – onda ne postoji opravdanost da Kanal 9 postoji. Ako se dokaže da smo mi u pravu, u tom slučaju država duguje Kanalu 9. Mi smo dve godine plaćali sve očekujući odluke suda, a nakon toga smo rekli da to nema smisla – hajde da nađemo načina da požurimo državu da počne da radi svoj posao i da se odluči da li je Kanal 9 to dužan ili to nije dužan“, ukazala je gošća Novog dana.

Maja Pavlović je rekla i da će pravdu potražiti i u Strazburu jer veruje da ne sme lako da odustane, da stavi ključ u vrata i kaže novinarima da idu kući.

„Učiniću sve da proverim da li je ono kako ja razmišljam ispravno ili ne… Ja sam sve pravno iskoristila i na raspolaganju imam samo građansku neposlušnost“, kazala je.

(Beta, N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga