- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Maja Pavlović posle infuzije u Urgentnom centru nastavila štrajk glađu

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović oseća se bolje pošto je primila infuziju u Ugrentnom centru u Beogradu, posle čega je puštena, a štrajk glađu je nastavila.

Ona je za televiziju Prva ponovila da će štrajk glađu prekinuti tek pošto se ispune četiri od ukupno devet iznetih zahteva, kako bi njena televizija nesmetano nastavila rad.

Maja Pavlović će danas u 16 časova imati sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Pavlović traži da Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) zaustavi postupak protiv njene televizije.

Račun televizije u ponedeljak, 6. maja, je odblokiran, ali nije vraćen novac koji je skinut po presudama za koje Maja Pavlović tvrdi da su nezakonite.

Od Ministarstva telekomunikacija ona zahteva da produži sporazum potpisan sa Javnim preduzećem Emisiona tehnika i veze (ETV) i da izmeni Pravilnik o naknadama ETV za loklane emitere.

Ona od Telekoma Srbije zahteva da TV Kanal 9 bude vraćen u distribuciju IPTV-a, a od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića traži da ne diskriminiše tu lokalnu televiziju sa 20-ogodišnjim iskustvom i omogući ravnopravan pristup sredstvima za sufinansiranje medija. (Beta)

„Telekom me obavestio da će da priključi Kanal 9 na distribuciju IPTV“

Maja Pavlović dobila je danas dopis od Telekom Srbije da će njen kanal biti priključen odnosno vraćen na distribuciju IPTV-a.
Ona je agencije Beta rekla da štrajk neće prekinuti dok se ne reši i problem sa Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) od kojih traži zaustavljanje postupka protiv njene televizije.

Pavlović je u štrajk glađu stupila pre 23 dana. Da bi štrajk glađu prekinula ona traži da se ispune četiri od devet zahteva, a jedan od zahteva je bio priključenje na IPTV.

Račun televizije u ponedeljak, 6. maja je odblokiran, ali nije vraćen novac koji je skinut po presudama za koje Pavlović tvrdi da su nezakonite.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!