- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Magyar Szó: Vojvodina je za Beograd kao dosadna muva

Kad god se Beograd nađe pred opravdanim zahtevima Vojvodine, ponaša se kao da ga nervira zujanje muve: otera je ili udari, ocenio je danas u redakcijskom komentaru novosadski dnevni list na mađarskom jeziku “Mađar so” (Magyar Szo).

„Samo se u jednoj balkanskoj krčmi može dogoditi tako nešto da bez znanja predsednika parlamenta, veče uoči sednice, jedan telefonski bekrija nazove poslanike i saopšti im da neće biti sednice zakazane za sutradan. A oni ovo, gotovo bez izuzetka, uzmu zdravo za gotovo i ostanu kod kuće”, navodi list.

Sednica Skupštine Vojvodine, koja je bila zakazana za ponedeljak i na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima pokrajinske vlade na Predlog zakona o svojini, iznenada je otkazana, iako Vlada Vojvodine nije povukla amandmane i iako predsedništvo Skupštine Vojvodine nije otkazalo tu sednicu.

Saopšteno je da je sednica otkazana jer je u nedelju uveče „nepoznata osoba” telefonom zvala redom poslanike i saopštila im da sednice neće biti. Nakon toga, u ponedeljak su se u skupštini pojavili samo poslanici Saveza vojvođanskih Mađara i jedan poslanik Srpskog pokreta obnove.

U ponedeljak je takođe saopšteno da su srbijanski i vojvođanski premijer, Mirko Cvetković i Bojan Pajtić, postigli dogovor oko usvajanja vojvođanskih amandmana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!