Maglai: Politika SVM-a dobila ozbiljan udarac od kojeg se neće oporaviti

U Subotici SNS ubedljivo prvi, SVM i MP izjednačeni

25. apr 2016

Jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret (MP) i dosadašnji gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je da izborni rezultati pokazuju da je politika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) pretrpela ozbiljan udarac od kojeg se neće oporaviti ni u budućem periodu.

„Politika SVM-a je dobila jedan veoma ozbiljan udarac i mislim da se od toga neće oporaviti ni u budućem periodu“, rekao je Maglai novinarima.

On je ocenio da se MP nalazi “rame uz rame” sa SVM-om i da su veoma zadovoljni izbornim rezultatom u Subotici, ali i da neće „pošto-poto“ biti deo skupštinske većine.

„Ovo je jedan veliki rezultat za Suboticu, da je konačno posle više decenija jedna građanska opcija ostvarila ovakav rezultat. Nismo pošto poto da budemo deo skupštinske većine. Delovaćemo na osnovu onih principa i programa koji smo obećali našim sugrađanima“, kazao je Maglai.

Prema njegovim rečima, mora se promeniti politika prema nacionalnoj zajednici Mađara i prema građanima Subotice.

Maglai je čestitao Srpskoj naprednoj stranci na ubedljivoj pobedi na lokalnim izborima.

Prema preliminarnim rezultatima, SNS će u Skupštini grada Subotice imati 31 odbornika, a SVM i Maglaijev Pokret za građansku Suboticu po 11. Koalicija koju predvodi Demokratska stranka će imati sedam odbornika, Liga socijaldemokrata Vojvodine četiri, a po jednog manjinske liste: Ruska stranka, Savez bačkih Bunjevaca i Vojvođanska tolerancija.

Pored ostalih, cenzus nisu prešli Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka i pokret Dosta je bilo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga