Maglai: Očekujemo ozbiljne udare na listu Mađarskog pokreta

Ako se ne uđe u ozbiljne reforme, Subotica teško da će imati perspektivu

06. apr 2016

Kandidat za gradonačelnika civilne organizacije Mađarski pokret (MP) i sadašnji gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je danas da u narednom periodu očekuje ozbiljne udare na listu MP.

„Svestan sam da će ova lista biti na udaru. Nije jednostavno prihvatiti jednu ovakvu odgovornost, svestan sam da će biti mogućnosti za sukob i za napad od strane ozbiljnih političkih igrača ovde u Subotici“, rekao je Maglai novinarima u Subotici.

Prema njegovom mišljenju, nije korektno to što ostale stranke u Subotici nisu ozvaničile svoje kandidate za gradonačelnika i skrivaju ih od građana, pa tak postoji mogućnost da se naknadno postavi neka druga osoba koja uopšte nije bila istaknuta po kvalitetu kao mogući rukovodilac grada.

„Možda je sa mnom kao sa gradonačelnikom bilo problema, jer nije bilo kombinacija ni za poslovne prostore, ni za građevinske parcele, ni za budžetska sredstva, a ni za nameštanje javnih tendera. Možda me neki ne vole, ali mislim da me većina građana Subotice poštuje“, rekao je Maglai.

On je dodao da lista „Pokret za građansku Suboticu – Jene Maglai“ višenacionalna lista na kojoj su i Srbi, Madjari, Hrvati i Bunjevci, i da to nije lista političke stranke već grupe građana, koja želi da stvori prosperitetnu Suboticu i vangradska naselja u kojima se ostaje, živi i stvara.

Kako je rekao, ova lista želi ozbiljno da se pozabavi iskorenjivanjem korupcije, stranačkog zapošljavanja i deljenja po nacionalnim ili stranačkim šavovima.

Na pitanje da je stranačkog zapošljavanja bilo uvek, pa i za vreme njegovog mandata, Maglai je kazao da je tokom ovog perioda zaposleno oko deset mladih, obrazovanih, stručnih i kvalitetnih ljudi, a oni koji se nisu pokazali kao kvalitetni, nisu opstali na svojim radnim mestima.

„Nesporno je da stranke u proteklim decenijama nisu bile na visini političkog zadatka u Subotici i to ja lično vidim iz svog rada u poslednje dve godine. Ne može se reći da je Subotica u proteklom periodu napredovala, jer je iz nje otišlo mnogo mladih i postala je grad koji se svrstava u one lokalne samouprave koje nemaju perspektivu“, kazao je Maglai.

On je rekao i da je mnogo toga urađeno u protekle dve godine, ali da su još uvek nagomilani problemi iz ranijeg perioda i dodao da ako se ne uđe u ozbiljne reforme, ovaj grad teško da će imati perspektivu.

„Treba nastaviti započete projekte kao što su izgradnja Narodnog pozorišta, rešavanje problema prečišćavanja Palićkog jezera, završetak rekonstrukcije Sinagoge, završetak izgradnje regionalne deponije, infrastrukturnih projekata, završetak projekata za javnu bezbednost, izgradnju sportskih objekata i drugo“, naveo je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga