- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Maglai: Nisam zloupotrebio ovlašćenja u rapodeli sredstava za NVO

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai odbacio je danas navode da je zloupotrebio ovlašćenja kada je, kao gradonačelnik i funkcioner Saveza vojvođanskih MAđara (SVM), jednoj nevladinoj organizaciji na čije je čelu takođe funkcioner SVM-a dodelio pola miliona dinara.

Maglai je za agenciju Beta rekao da je grad podelio ukupno 20 miliona dinara nevladinim organizacijama i ocenio da bi Savet za borbu protiv korupcije “trebalo da se bave krupnijim stvarima, a ne iznosima od 500.000 dinara”.

“A ostalih 19,5 miliona nije problem, nego je problem 500.000 dinara”, upitao je Maglai i dodao da nije zloupotrebio ovlašćenja.

“Ni jednoj civilnoj organizaciji nisam davao pet ili deset miliona i nisam finansirao, kao što se finansiraju neki koncerti ili neki projekti u nekim drugim gradovima u visini od 10 miliona dinara, nego sam dao par stotina hiljada dinara i to predstavlja problem u budžetu od pet milijardi”, kazao je Maglai.

U izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, koji je objavljen prošle nedelje, navedeno je da je gradonačelnik Subotice Jene Maglai u ime grada 2014. godine zaključio ugovor o sponzorstvu sa Vojvođanskom fondacijom za razvoj „Halo“ iz Subotice za manifestaciju „Vojvođanski galop“ u iznosu od 500.000 dinara.

„U ime grada Subotice ugovor je potpisao gradonačelnik Jane Maglai (SVM), a u ime primaoca donacije upravitelj fondacije Tivadar Bunford (SVM)“, navedeno je u izveštaju Saveta.

U izveštaju je navedeno i da je od ukupnog iznosa od 500.000 dinara za promociju grada Subotica, na reklamnim materijalima manifestacije usmereno 250.000 i isto toliko je bilo izdvojeno za medijsku promociju manifestacije.

Prema podacima iz privrednog registra, u Upravnom odboru Vojvođanske fondacije za razvoj Halo ima više osoba koje su istovremeno funkcioneri Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koja je članica vladajuće koalicije u Subotici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!