Maglai: Nisam zloupotrebio ovlašćenja u rapodeli sredstava za NVO

Gradonačelnik Subotice ne mari za optužbe Saveta za borbu protiv korupcije

29. dec 2015

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai odbacio je danas navode da je zloupotrebio ovlašćenja kada je, kao gradonačelnik i funkcioner Saveza vojvođanskih MAđara (SVM), jednoj nevladinoj organizaciji na čije je čelu takođe funkcioner SVM-a dodelio pola miliona dinara.

Maglai je za agenciju Beta rekao da je grad podelio ukupno 20 miliona dinara nevladinim organizacijama i ocenio da bi Savet za borbu protiv korupcije “trebalo da se bave krupnijim stvarima, a ne iznosima od 500.000 dinara”.

“A ostalih 19,5 miliona nije problem, nego je problem 500.000 dinara”, upitao je Maglai i dodao da nije zloupotrebio ovlašćenja.

“Ni jednoj civilnoj organizaciji nisam davao pet ili deset miliona i nisam finansirao, kao što se finansiraju neki koncerti ili neki projekti u nekim drugim gradovima u visini od 10 miliona dinara, nego sam dao par stotina hiljada dinara i to predstavlja problem u budžetu od pet milijardi”, kazao je Maglai.

U izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, koji je objavljen prošle nedelje, navedeno je da je gradonačelnik Subotice Jene Maglai u ime grada 2014. godine zaključio ugovor o sponzorstvu sa Vojvođanskom fondacijom za razvoj „Halo“ iz Subotice za manifestaciju „Vojvođanski galop“ u iznosu od 500.000 dinara.

„U ime grada Subotice ugovor je potpisao gradonačelnik Jane Maglai (SVM), a u ime primaoca donacije upravitelj fondacije Tivadar Bunford (SVM)“, navedeno je u izveštaju Saveta.

U izveštaju je navedeno i da je od ukupnog iznosa od 500.000 dinara za promociju grada Subotica, na reklamnim materijalima manifestacije usmereno 250.000 i isto toliko je bilo izdvojeno za medijsku promociju manifestacije.

Prema podacima iz privrednog registra, u Upravnom odboru Vojvođanske fondacije za razvoj Halo ima više osoba koje su istovremeno funkcioneri Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koja je članica vladajuće koalicije u Subotici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga