Maglai: Ja sam prvi nestranački gradonačelnik

Onaj ko se ne povinuje stranačkim nalozima i uputstvima taj ne doživi mnogo dana na funkciji

04. mar 2016

Gradonačelnik Subotice i jedan od osnivača Mađarskog pokreta i bivši član SVM Jene Maglai izjavio je danas novinarima da je Subotica i ranije trebala da ima nestranačkog gradonačelnika jer je to retka pojava u našem političkom sistemu i da se nakon više decenija ovako nešto prvi put dešava u nekoj lokalnoj samoupravi.

„Mene je opozicija od starta prozivala kao slučajnog gradonačenika, ali sam, eto, od statusa slučajnog gradonačenika uspeo da se izborim za status nestranačnog gradonačelnika“, rekao je Maglai novinarima u Medija pres centru u Subotici.

On je kazao da više nije ni u jednoj političkoj partiji i da je iznenađen da se još uvek nalazi na funkciji gradonačelnika.

„Onaj ko se ne povinuje stranačkim nalozima i uputstvima taj ne doživi mnogo dana na funkciji“, rekao je Maglai.

Prema njegovim rečima, veća šteta bi se uoči izbora nanela njegovom smenom nego da na ovoj funkciji ostane u narednih dva meseca.

„Kada sam prihvatio da budem jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret bio sam potpuno svestan posledice svojih koraka. Sa druge strane je preovdao zdrav razum jer je stabiljnost funkcionisanja lokalne samouprave prioritet, ne samo za stranke, nego i za građane“, kazao je on.

„Moj prioritet do izbora je da kvalitetno i odgovorno obavljam svoju funkciju i da bez obzira na sve održimo ovaj grad u funkcionalnom stanju“, rekao je gradonačelnik.

On se osvrnuo i na dešavanja na poslednjoj sednici Skupštine grada na kojoj su, osim programa plana rada JKP „Palić – Ludaš“, usvojeni svi programi javnih preduzeća i rekao da smatra da nije postojao ni jedan stručan razlog da se program ovog preduzeća ne usvoji ali da je „politika dala svoj doprinos“.

„Dovodi se u opasnost 6,5 miliona evra pomoći nemačke vlade za rešavanje problema Palićkog jezera i mislim da je to veoma neodgovorno i nadam se da ćemo na narednoj sednici u martu rešiti ovaj problem jer je to interes Subotičana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga