Maglai: Izbacivanje odbornika iz SVM loše

Pokušaji rešavanja problema silom neće dovesti do poboljšanja stanja

03. dec 2015

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai ocenio je danas kao lošu odluku o izbacivanju devet odbornika iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koji su unutar odborničke grupe SVM formirali frakciju Mađarskog pokreta.“I na predsedništvu SVM sam rekao da sam protiv pokretanja disciplinskog postupka protiv devet odbornika stranke i mislim da je to veoma loša odluka“, rekao je Maglai za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, pokušaji rešavanja problema silom neće dovesti do poboljšanja stanja.

Maglai je dodao da je unutar skupštinske većine dogovoreno da se u naredne dve nedelje izglasa budžet i da oko toga ne bi trebalo da bude ozbiljnijih problema.

Na pitanje smatra li da u narednom periodu može doći do rascepa unutar SVM, Maglai je rekao da sada „niko ne može da kaže šta će biti“.

SVM je doneo odluku o isključenju iz stranke devet članova nevladine organizacije Mađarski pokret, koji su sredinom novembra osnovali frakciju tog pokreta unutar odborničke grupe SVM-a, potvrdio je juče za agenciju Beta jedan od predstavnika frakcije Zoltan Devavari.

On je rekao da je odluku o isključenju donela Disciplinska komisija SVM-a i dodao da će se na nju žaliti, jer u statutu SVM-a nije navedeno da članovi stranke u isto vreme ne mogu biti i članovi civilnih organizacija.

Mađarski pokret je sredinom novembra osnovao frakciju unutar odborničke grupe SVM-a u Skupštini Grada Subotice.

Od ukupno 16 odbornika, devet odbornika je pristupilo frakciji, nakon čega je SVM protiv njih pokrenuo disciplinski postupak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga