Maglai: Bojkot besmislen, građani da izađu na izbore i na ulice

"Mora da se uspostavi jedna institucionalna kontrola, bez toga će situacija biti još gora”

07. maj 2020

Predsednik odborničke grupe Pokreta građanske Subotice u Skupštini grada Jene Maglai izjavio je danas za portal Magločistač da ne vidi smisao u bojkotu i da građani treba da izađu na izbore, ali i na ulice.

Oni neće pasti bez izlaska građana na ulice. Na izborima treba da se pokaže određena snaga, jer u suprotnom ova vlast može da radi šta god hoće. Mora da se uspostavi jedna institucionalna kontrola, bez toga će situacija biti još gora”, kazao je Maglai.

On je podsetio da će kompletna konstrukcija bojkota možda biti srušena zbog odluke Pokreta slobodnih građana (PSG) koji razmatra mogućnost izlaska na izbore.

“Opozicija treba da bude alternativa ovoj kriminalno-kleptomanskoj vlasti koju imamo. Onog momenta kada u Skupštini nema ozbiljne opozicije, to je isto vanredno stanje jer će Skupština u tom slučaju funkcionisati samo po odlukama SNS-a ili onih koji će podržati ovu stranku. To takođe predstavlja diktaturu”, smatra Maglai.

On je stava da podršku građana neće dobiti Đilas, Tadić i Jeremić, zato što su oni tu podršku jednom već izgubili.

Opozicija u Subotici ne može da se ujedini

Jene Maglai smatra da opozicija u Subotici ne može da se ujedini, zato što je jedan deo opozicije za bojkot, a drugi predstavlja samo kvazi opoziciju.

“Imamo DS koji je za bojkot, a gotovo i da ne postoji i imamo kvazi opoziciju kakva je LSV i DSHV, koji uvek nešto kombinuju sa vlašću. Ostala je Narodna stranka, Dveri i Pokret građanske Subotice”, objašnjava Maglai.

Dodaje da u protekle četiri godine u Subotici postoji strahovita korupcija i da to mora da se zaustavi.

“Iz političkog života Subotice moraju se ukloniti svi oni koji su uprljali svoje ruke. U suprotnom, grad će i dalje propadati, mladi će odlaziti, a ostaće samo kriminalne ekipe koje ovde mogu prosperirati”, ocenjuje Maglai.

(Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga