Madrid: Protest levičara, demonstranti nosili i grčke zastave

Desetine hiljada španskih građana izašle su na centralne ulice Madrida da bi na poziv nove levičarske partije "Podemos" učestvovali na Maršu za promene

31. jan 2015

Desetine hiljada španskih građana izašle su danas na centralne ulice Madrida da bi na poziv nove levičarske partije „Podemos“ učestvovali na Maršu za promene.

Okupljeni uzvikuju „Da, možemo“ i „Tik-tak, tik-tak“, sugerišući da se odbrojava vreme političkoj eliti, izveštava Rojters.

Takođe, navodi britanska agencija, mnogi nose grčke zastave i parole „promene su sada“.

„Ljudima je dosta političke klase“, rekla je 69-godišnja penzionerka iz Madrida, Antonija Fernandez, koja je na miting došla sa porodicom, a sa suprugom živi od 700 evra mesečne penzije.

BBC navodi da je akcija posvećena nedavnoj pobedi radikalne levičarske partije „Siriza“ na parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Britanski servis dodaje da, formirana pre manje od godinu dana, ta stranka već ostvaruje vođstvo u različitim istraživanjima javnog mnjenja.

Lideri stranke izražavaju nameru da u slučaju pobede na izborima, kao i Siriza, revidiraju uslove otplate spoljnog duga, navodi BBC.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga