Mađarski pokret: Nastavljamo saradnju sa PSG na smeni aktuelnog režima

"Neodrživ je sistem koji se bazira na zastrašivanju"

02. maja 2019

Mađarski pokret (MP) saopštio je danas da nastavlja saradnju sa Pokretom slobodnih građana (PSG) i nakon izbora novog rukovodstva u toj organizaciji, te da je načelno postignut dogovor o zajedničkom delovanju na svim nivoima gde to bude moguće.

U saopštenju Predsedništva MP se navodi da je 30. aprila u Subotici održan sastanak sa predstavnicima PSG i njihovim liderom Sergejom Trifunovićem na kojem je zaključeno da je potrebna široka saradnja „da se štetočinski režim ukloni“.

„Neodrživ je sistem koji se bazira na zastrašivanju, na napadanju neistomišljenika, na prisvajanju medija, na bujanju korupcije“, ocenjuje MP.

U saopštenju se dodaje i da su se dve organizacije složile da je neophodno umrežavanje što više organizacija koje delaju u skladu sa građanskim i evropskim vrednostima i osuđuju nacionalnu i drugu netrpeljivost.

„Na taj način bismo se zajedničkim snagama suprotstavili autokratskom režimu kojim upravlja Srpska napredna stranka, a čiji je deo i Savez vojvođanskih Mađara“, navodi Mađarski pokret.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga