Mađarski skinhedi izazivali incidente u Bečeju

Oni su prvo u subotu uveče vređali prisutne u kafiću "Flojd" u centru grada, a potom su izazvali i nekoliko tuča u samom gradu

03. okt 2012

Grupa od tridesetak skinheda koji su nosili mađarska nacionalistička obeležja pravila je incidente u Bečeju, potvrdili su Beti očevici.

Oni su prvo u subotu uveče vređali prisutne u kafiću „Flojd“ u centru grada, a potom su navodno izazvali i nekoliko tuča u samom gradu, ispričali su očevici. Kazali su da su skinhedi nosili duboke čizme i crne jakne sa oznakama „velike Mađarske“ i da su bili ošišani do glave.

Zakupac kafane Laslo Đerđ potvrdio je danas da su skinhedi bili u njegovoj kafani to veče, ali je rekao da, sem vređanja prisutnih gostiju, nisu pravili druge incidente ni u kafani niti ispred nje. On je naveo da je sve to prijavio „policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji“ u Bečeju i izrazio veliko ogorčenje zbog takvih događanja u Bečeju. „Nažalost, ovakvi događaji su postali učestali u Bečeju, bilo da je reč o mađarskim, bilo da je reč o srpskim nacionalistima, kao i o nekim drugim ekstremistima“, kazao je Laslo Đerđ i poručio da nikakvo nasilje u svom kafiću neće tolerisati.

Sličnih incidenata bilo je i nešto ranije u Bečeju.

Policija u tom gradu podnela je ranije krivične prijave protiv šestorice Bečejaca: Alberta K. (1988), Bojana M. (1993), Bojana V. (1991), Kornela K. (1991) Norberta K. (1979) i Aleksandra A. (1991), zbog sumnje da su 8. septembra, oko 1,25, ispred kafića „Flojd“ učestvovali u masovnoj tuči. Krivična prijava tereti Alberta K. da je, ispred lokala, posle kraćeg razgovora, udario Bojana M. koji se, nešto kasnije, vratio sa Bojanom V, u nameri da se raspravi sa Albertom, ali ga je ovaj ponovo udario pesnicom u lice. Tada je izbila tuča u kojoj su učestvovali Albert K, Kornel K. i Norbert K. i još desetak lica, sa jedne strane i Bojan M, Bojan V. i Aleksandar A, sa druge. Bojanu M. i Bojanu V. su, u Kliničkom centru Vojvodine, konstatovane lake telesne povrede.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga