Mađarski pokret: Zbog osvete SVM-a, Palićko jezero gubi 6,5 miliona evra

Ugrožen sporazum sa nemačkim KfW-om

26. feb 2016

Nevladina organizacija Mađarski pokret (MP) optužila je danas Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da je neusvajanjem programa poslovanja Javnog preduzeća Palić-Ludoš ispoljla “političku osvetu”, koja Palićkom jezeru može da nanese štetu od šest i po miliona evra.

“Koalicija formirana protiv Mađarskog pokreta, u kojoj vodeću ulogu ima SVM, zbog stranačke uvređenosti i zbog političke osvete, pozivajući se na nepostojeće razloge, odbila je usvajanje plana rada JP Palić-Ludoš”, naveo je Mađarski pokret u saopštenju za javnost.

Mađarski pokret je naveo i da je šef odborničke grupe Mađarskog pokreta u Skupštini grada, Jožef Hužvar ukazao juče na opasnosti koje odbijanje plana znači za ostvarivanje sporazuma koje je ovo preduzeće, u cilju poboljšanja kvaliteta Palićkog i Ludoškog jezera, nedavno sklopilo sa nemačkim finansijskim fondom KfW.

Ta organizacija je podsetila da se zbog neusvajanja plana rada ovog preduzeća u martu ne može obaviti ni selektivan lov riba koji je trebao biti obavljen pod rukovodstvom nemačkih stručnjaka.

Ujedno, kako je navedeno, neće biti pokrenuta izrada plana detaljne regulacije za uređenje obale Ludoškog jezera, a u nedostatku plana se ne mogu raspisati ni javne nabavke za potrebne prolećne radove, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga