Mađarski pokret: Smena direktorke Muzeja Vojvodine je politički motivisana

"Ko će da zaštiti čoveka ako je Mađar?"

17. dec 2016

Mađarski pokret protestovao je danas zbog smene jedne od osnivačica te organizacije Agneš Ozer sa mesta direktorke Muzeja Vojvodine i ocenila da to ima veze sa njenom pripadnošću Mađarskom pokretu.

Mađarski pokret je u saopštenju za javnost upitao kako je moguće da Agneš Ozer bude smenjena sa te pozicije kada je u aprilu ove godine bila reizabrana za direktorku.

“Druga mogućnost je da je Srpska napredna stranka (SNS) za sebe zahtevala to mesto i na njega imenovala Draga Njegovana, koji se zalaže za to da datum pripajanja Vojvodine Srbiji postane državni praznik. Pošto je Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i na pokrajinskom nivou koalicioni partner SNS-a, postavlja se pitanje u kojoj meri SVM može da ostvaruje svoju volju u toj koaliciji, ako nije sprečio smenu istaknutog stručnjaka? Ko će da zaštiti čoveka ako je Mađar?“, naveo je Mađarski pokret.

Smenjena direktorica Muzeja Vojvodine Agneš Ozer ocenila je da je “jedan od mogućih razloga” za njenu smenu njena uloga u Mađarskom pokretu, civilnoj organizaciji koja je nastupila na izborima kao kritičar politike najjace mađarske partije u Vojvodini, SVM-a.

Ona je kazala da je za svoju smenu i za imenovanje Draga Njegovana na njeno mesto saznala iz saopštenja Pokrajinske vlade.

Dodala je da je povodom smene sebi postavila pitanje: “Šta vredi čovek, ako je Mađar?”

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga