Mađarski pokret podržao kandidaturu Jankovića

"Ova kandidatura je šansa da se u Srbiji ponovo pojavi i dobije na zaletu evropski orijentisana građanska opcija"

29. dec 2016

Mađarski pokret (MP) iz Subotice pozdravio najavu zaštitnika građana Saše Jankovića da će se kandidovati za predsednika Srbije i ocenio da će na taj način birači imati „realnu mogućnost izbora“.

„Najava kandidature nudi, pre svega, realnu mogućnost izbora, a to ujedno predstavlja i ozbiljnu šansu da se u Srbiji ponovo pojavi i dobije na zaletu evropski orijentisana građanska opcija“, saopštio je Mađarski pokret.

MP je ocenio da se Srbija suočava sa pojavom da političke stranke koje čine vladajuću koaliciju, pokazuju da se zakoni ne odnose jednako na svakoga, te da zemlju tako „sve više vode u pravcu autokratije“.

Kako se navodi, isti način „vladanja“ je prisutan i u Vojvodini, čemu doprinos daje mađarski koalicioni partner vladajuće stranke – Savez vojvođanskih Mađara.

„Mesto političkih snaga Mađara u Vojvodini je na strani onih koji realno veruju u evropske i građanske ideje, i na strani gde se prema ovoj zajednici ophode kao prema ravnopravnom partneru, koji može da afirmiše svoja prava“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, najava kandidature Jankovića je prvi korak ka razvoju normalne, građanske Srbije i razvoja zdrave atmosfere.

„Davanje podrške bilo koje mađarske političke opcije kandidatu vladajuće koalicije na budućim predsedničkim izborima daće novi zamajac ubrzanom smanjenju broja Mađara koje već i danas poprima tragične razmere“, naveo je MP.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga