- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Mađarski pokret: Lokalna samouprava u Senti u službi tajkuna

Nevladina organizacija Mađarski pokret saopštila je danas da su u Senti nepoznata lica neovlašćeno započela oranje zemlje koje se nalazi pod sudskim sporom i optužila lokalnu vlast radi u službi tajkuna, saopštila je danas nevladina organizacija Mađarski pokret.

“Nezakonito oranje je i sada u toku, a čelnici lokalne samouprave u Senti nisu preduzeli nikakve korake kako bi se zaustavilo kršenje zakona”, naveo je Mađarski pokret u saopštenju za javnost.

Mađarski pokret je podsetio da je predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi 14. oktobra odložio izdavanje u zakup 2.417 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta pod zalivnim sistemom do pravosnažnog okončanja sudskog postupka koji je u toku, a koji su pokrenuli preduzeća Poljoprivreda i Matijević.

“Zašto je lokalna samouprava u Senti na strani tajkuna, koji interes imaju čelnici senćanske opštine da zažmure nad toliko očiglednim nezakonitostima i da li će se ovim povodom oglastiti državni sekretar Saveza vojvođanskih Mađara u Ministarstvu poljoprivrede, Atila Juhas?”, upitao je Mađarski pokret.

Ta nevladina organizacija pozvala je Cegledija i Juhasa da odmah pokrenu neophodne pravne mehanizmе i da na taj način demantuju glasine o povezanosti sa tajkunima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!