Mađarski pasoš u Ukrajini za pet hiljada evra

Za državljane Rusije mađarski pasoš se nudi za devet hiljada evra

03. okt 2013

Na jednom ukrajinskom sajtu na ruskom jeziku nudi se mađarsko državljanstvo za pet hiljada evra, prenosi danas portal Vajdasag Ma (Vojvodina danas, www.vajma.info).

Zloupotrebivši mađarski zakon o pojednostavljenom postupku sticanja mađarskog državljanstva, na sajtu se obećava da će za tri do šest meseci obezbediti mađarski pasoš za klijente.

Pasoš košta pet hiljada evra za one državljane Ukrajine koji će lično učestvovati u postupku, a oni koji to ne mogu, treba da obezbede dodatnih 500 evra.

U pograničnom pojasu Ukrajine prema Mađarskoj stanovnici imaju pravo na malogranične propusnice, međutim za 1.600 evra mogu da dobiju propusnice „stanovnici svih regija Ukrajine“.

Za državljane Rusije mađarski pasoš se nudi za devet hiljada evra, dok je za državljane drugih država cena stvar dogovora, prenosi taj portal.

Prema mađarskom zakonu o sticanju mađarskog državljanstva na dvojno mađarsko državljanstvo imaju pravo potomci državljana nekadašnje Mađarske pre trijanonskih granica, a uslov je poznavanje mađarskog jezika.

(Autonomija/Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga