Mađarski građanski savez: Podrška Jankoviću

"Poruka građanima: Nikako ne glasajte za one koji su hteli da proteraju Mađare devedesetih godina"

17. mar 2017

Mađarski građanski savez (MGS) podržava Sašu Jankovića na predsedničkim izborima, izjavio je predsednik ove organizacije Laslo Rac Sabo na stranačkoj konferenciji za medije održanoj u Senti.

On je kazao da njegova stranka radi u skladu s principima i traži put istine, a ne novca, pa zato govori i o stvarima kojese nekima baš ne sviđaju.

Dodao je da se MGS smatra da bi Saša Janković bio najbolji predsednik Republike Srbije.

Rac Sabo je rekao da je najvažniji argument u prilog tome to da treba razdvojiti organe koji odluke donose i nadzorne organe, i da ne može čelnike u oba slučaja davati ista stranka.

„To što je u proteklom periodu to bilo baš tako prouzrokovalo je brojne probleme, a njih su i vojvođanski Mađari osetili na svojoj koži“, istakao je on.

Naglasio je da je drugi argument to što ličnost Saše Jankovića u potpunosti odgovara mestu predsenika Srbije, a da bi izbor Aleksandra Vučića „bio izuzetno štetan u smislu razvoja Srbije“, jer bi on „služio samo uskim partijskim interesima“.

Eva Mikloš je istakla da je Saša Janković nezavistan kandidat, da nije član nijedne partije i da je povrh toga dugo vremena bio zaštitnik građana.

„U tom svojstvu se upoznao sa problemima običnih ljudi. Srbiji treba predsednik koji će se stvarno potruditi da mladi ne traže sreću u inostranstvu, već da vide perspektivu i u ostanku u zemlji“, dodala je ona.

Boris Zec je pozvao sve da glasaju 2. aprila za Sašu Jankovića, poručivši građanima da „nikako ne glasaju za one koji su hteli da proteraju Mađare devedesetih godina“, a pogotovo da to ne čine na poziv SVM-a, jer je SVM partija koja „u najvećoj mogućoj meri diskriminiše među vojvođanskim Mađarima“.

(Vajdašag ma)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga