- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Mađarska vlada raskida ugovore s Telekomom zbog pevača

Mađarska vlada raskinuće ugovore o mobilnom internetu sa kompanijom Telekom, jer je otkazala sponzorstvo jednom pevaču zbog izjava u kojima ponižava žene, dok je opozicija optužila vladu da je ugovore otkazala jer je pevač Akoš Kovač “omiljeni pevač” mađarskog premijera Viktora Orbana.

Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač rekao je državnoj novinskog agenciji MTI da je vlada naredila svim ministarstvima i pozadinskim institucijama ministarstava da raskinu pretplatničke ugovore o pretplati na mobilni internet sa mađarskim Telekomom.

Kovač je dodao da je vlada ocenila da je ono što je učinio Telekom “u suprotnosti sa duhom i slovom mađarskog ustava“, prenosi portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

„Možda je to u Nemačkoj moguće, ali je za nas neprihvatljivo da danas u Mađarskoj bilo ko bude diskriminisan zbog svog mišljenja i stavova“, kazao je Kovač.

Mađarski Telekom je ranije saopštio da je raskinuo ugovor o sponzorstvu s Akošem Kovačem, jer je za poslovnu grupciju kojoj pripadaju neprihvatljiv stav koji je pevač izneo u jednom televizijskom intervjuu kada je rekao da po njemu nije zadatak žena da zarađuju onoliko novca koliko i muškarci, već da “u skladu sa ženskim principom pripadaju nekome i da rode dete nekome”.

Mađarska liberalna partija je ocenila da u jednoj demokratskoj zemlji ne može da se desi da se vlada osveti zbog štete učinjene „omiljenom pevaču i prijatelju premijera“ preduzeću koje u Mađarskoj ulaže milijarde i zapošljava hiljade Mađara.

Mađarska socijalistička partija saopštila je da je Akoš Kovač dao “srednjovekovnu izjavu”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!