Mađarska: Privremeno ukinute željezničke linije prema zapadu

Ta odluka će važiti do daljeg

04. sep 2015

Mađarsko Ministarstvo za razvoj odobrilo je danas odluku mađarskih željeznica da suspenduju sve međunarodne linije od Budimpešte prema zapadnoj Evropi, izjavila je predsjednik mađarskih željeznica Ilona David.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će ta odluka važiti do daljeg, a da je donesena zbog prevelikog broja ljudi u vozovima da bi bila omogućena bezbjednost putnika, navodi agencija MTI.

U međuvremenu, šef mađarske policije Karolj Pap naložio je ranije danas novinarima da napuste željezničku stanicu u mađarskom gradu Bičke, gdje je prethodno došlo do sukoba migranata i policije.

Pap je rekao predstavnicima medija da mogu da čekaju ispred stanice, ali da im ulazak neće biti dozvoljen, prenosi agencija MTI. Željezničku stanicu u mjestu Bičke mađarska policija je proglasila „operativnom zonom“, navodi mađarska agencija.

Na desetine migranata, leglo je na šine na željezničkoj stanici kod grada Bičke, protiveći se odluci mađarske policije da ih odvede u obližnji prihvatni centar, dok ostali pokušavaju da pobjegnu policajcima.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga