Mađar so: Zbog Al Dahre, Mađari oštećeni za milijardu evra

Za strahovati je da od vraćanja njiva neće biti ništa, jer neće imati šta da se vrati

20. jan 2013

Ukoliko imamo u vidu da vojvođanski Mađari kroz restituciju traže povrat oko 100.000 hektara obradivog zemljišta, to znači da će prodajom zemlje kompaniji Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mađari u Vojvodini biti oštećeni za „minimum milijardau evra“, piše novosadski Mađar so (Magyar Szo).

„Ukoliko imamo u vidu… da se Arapima zemlja prodaje po 10 do 12 hiljada evra po hektaru, onda se ispostavlja da je naša zajednica uskraćena za jednu milijardu evra. Minimum…“, navodi se u komentaru Mađar soa, pod naslovom „Kolika je ta milijarda evra?“

List podseća da restitucija obradivog zemljišta u Srbiji još uvek nije sprovedena, jer „nema volje“ za to.

„Za strahovati je da je neće ni biti. Reč je o političkoj volji, onoj do koje dosad nikako da dođe kako bi Srbija konačno mogla da započne jednu pravednu restituciju, nezavisno od toga koja je garnitura na vlasti“, piše Mađar so.

List podseća i na nedavnu izjavu vojvođanskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića, koji je rekao da ne vidi nikakvu razliku „između Miškovića, Matijevića, Kostića ili Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata“.

„Sledeći nit dalje, za strahovati je da od vraćanja imovine neče biti ništa! Jer neće više ostati od čega obeštetiti, od čega vratiti“, navodi Mađar so.

(Magyar Szo) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga