Mađar so: Izleti po mađarsko državljanstvo

Pojedine opštine počele su da organizuju kolektivnu posetu matičarskim uredima u Mađarskoj, i to u saradnji sa gradovima-pobratimima iz te države.

22. feb 2011

Vojvođanskim Mađarima koji žele da dobiju državljanstvo matične države, a ne žele da čekaju po nekoliko meseci na predaju dokumenata u Ambasadi Mađarske u Beogradu i Konzulatu u Subotici, pojedine vojvođanske opštine obezbeđuju odlazak u Mađarsku da tamo predaju dokumente.

Vojvođanski Mađari od ove godine mogu da dobiju i državljanstvo Mađarske, nakon što su vlasti te susedne države donele Zakon o pojednostavljenom postupku za sticanje državljanstva za Mađare van matice.

Kako piše današnji Mađar so (Maguar Szo), pojedine opštine počele su da organizuju kolektivnu posetu matičarskim uredima u Mađarskoj, i to u saradnji sa gradovima-pobratimima iz te države.

Proteklog vikenda organizovano je otputovala prva grupa od 30 meštana Sente u mesta Dabaš i Gedele u Mađarskoj, gde su, osim efikasno obavljene procedure predavanja odgovarajućih dokumenata, naišli i na gostoljubivost domaćina, navodi list.

Opština Senta proceduru za dobijanje državljanstva Mađarske olakšava izdavanjem besplatnih dokumenata, kao i pokrivanjem troškova ovih organizovanih izleta do mađarskih gradova-pobratima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga