Mađar so: Autocenzura u medijima dovela do apstinencije birača

“Ulagivački izlivi (novinarskih) aparatčika skloni su da partijska rukovodstva uljuljkaju u san Trnoružice"

26. maja 2012

Vladajuće strukture uspele su da u medijima u Srbiji institucionalizuju samocenzuru, koja je karakterisala tok izborne kampanje i koja je doprinela apstinenciji jednog dela birača, piše današnji novosadski Mađar so (Magyar szo) u svom komentaru.

“Ulagivački izlivi (novinarskih) aparatčika skloni da partijska rukovodstva uljuljkaju u san Trnoružice, a ako brod tone, onda ova svrstana piskarala nekako uvek lako sebi nađu nekog novog idola za slepo obožavanje”, navodi se u komentaru.

Dodaje se da takvi, autocenzurisani mediji, o javnim akterima političkog života pišu samo dobre stvari, i time doprinose da političari više ne žive u stvarnom, nego u paralelnom svetu

“Ali, nakon izbora dolazi gorko osvešćenje i shvatanje da svet i nije toliko ružičast kao što su oni (političari) do tada verovali. Političarima i partijama bi bilo dobro kada bi ponekad saslušali i mišljenje osoba koje su potpuno nezavisne od partijske pripadnosti, jer dobronamerna kritika ukazuje šta bi valjalo popraviti”, piše u komentaru.

Ocenjuje se da su mediji u Srbiji izgubili ulogu kontrolora vlasti, za šta je kriva pre svega politička elita, koja veruje da mediji o njoj treba da objavljuju samo pozitive vesti.

(Magyar szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga