Macura: Ženska parlamentarna mreža i NVO da stanu uz Maju Pavlović

“Očekujemo od predsednice vlade da ne odlaže sastanak"

05. maja 2019

Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) i republička poslanica Tatjana Macura uputila je danas javni poziv svim organizacijama koje se bave pravima žena, uključujući i Žensku parlamentarnu mrežu Srbije, da se zajednički oglase i stanu uz vlasnicu novosadske televizije Kanal 9 Maju Pavlović koja 21 dan štrajkuje glađu i koja je “sigurno životno ugrožena”.

Pokrajinska poslanica SMS-a Zorica Damjanović uputila je isti poziv Ženskoj parlamentarnoj mreži Vojvodine, navela je ta stranka u saopštenju za javnost.

“Predsednica vlade Ana Brnabić najavila je sastanak tek za utorak. Da li Maja Pavlović može da izdrži do tada? Zašto sastanak tek u utorak? Podsećamo i da je vidno izostala reakcija predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, ministarke Zorane Mihajlović”, piše u saopštenju SMS-a.

“Očekujemo od predsednice vlade da ne odlaže sastanak, a od svih organizacija koje se bave pravima žena, bez obzira da li su organizovane od strane države ili su u pitanju nevladine organizacije, da stanu uz Maju Pavlović”, poručio je SMS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga