Maca ne želi da bude direktor Pozorišta mladih

"Bili smo izloženi šikani proteklih dana"

11. okt 2012

Glumac Dragan Marinković Maca odbio je danas da ga Skupština Novog Sada imenuje za vršioca dužnosti upravnika novosadskog Pozorišta mladih.

Marinković je pismom obavestio odbornike i „deo javnosti kojem je do njegovog mišljenja stalo“, da nakon svega što je o njemu izrečeno u poslednjih nekoliko dana ne može prihvatiti dužnosti v. d. direktora Pozorišta mladih.

„Ujedno se zahvaljujem odbornicima koji su me na to mesto predložili, kao i Upravnom odboru ove ugledne institucije kulture, jer su prepoznali moju iskrenu nameru da u rad pozorišta unesem novi kvalitet i energiju koja mu je preko potrebna“, naveo je Marinković.

Marinković je naveo da je, „kao čovek kojem je Novi Sad u srcu i kome se dete u tom gradu rodilo i koji je zavoleo zbog toga što je otvoren za sve ljude dobre volje, spreman da pruži svoj doprinos na svakom planu, posebno u oblasti koja predstavlja njegov životni poziv, ali ne po cenu „šikane kojoj su on i njegova porodica izloženi proteklih dana“.

Upravni odbor Pozorišta mladih u Novom Sadu imenovao je 8. oktobra Marinkovića za v. d. upravnika ove institucije kulture, nakon što je dotadašnji direktor Zoran Đerić podneo ostavku iz, kako je naveo, ličnih razloga.

U novosadskoj javnosti inicijativa da Marinković bude upravnik Pozorišta mladih naišla je na niz osuda, uz ocene da osoba koja je poznata pre svega po promociji kiča, a ne umetnosti, ne zaslužuje da bude na toj funkciji.

(Beta) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga