Lutovac: Vređanjem Mićunovića, Boško Obradović je uvredio sve demokrate

"Da se Boško Obradović pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju ili da DS odmah napusti isti"

19. jan 2020

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac najoštrije je danas osudio uvrede koje je na račun jednog od osnivača i nekadašnjeg predsednika DS-a izneo lider Dveri Boško Obradović.

“To nije u skladu sa ciljem zbog kojeg smo formirali Savez za Srbiju: normalizacija Srbije. Vređanjem profesora Mićunovića, uvredili ste sve demokrate”, napisao je Lutovac na Tviteru.

Boško Obradović je na Tviteru za Mićunovića napisao: “Da li je moguće: od komuniste, ‘jahanja popova’ i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore i da vidimo koliku to podršku ima!?”

Mićunović je prethodno u intervjuu za beogradski Blic rekao da je “bojkot (izbora) besmislen, od početka do kraja”.

Obradovićev napad na Mićunovića osudili su i DS-a Balša Božović i Aleksandra Jerkov, i zatražili hitnu reakciju svoje stranke.

Božović je na Tviteru objavio: „Ovo je kap koja je prelila čašu. Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju ili da DS odmah napusti isti. Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj“.

Poslanica Aleksandra Jerkov kritikovala je lidera Dveri na Tviteru i objavila da: „O čoveku koji se borio za demokratiju u Srbiji kada se to plaćalo glavom ovako govori čovek koji je podržavao one koji su služili Hitleru“.

„Možda bolje sa Mišom Vacićem i ostalim firerima da se udružiš, nekako više priliči. Očekujem hitnu reakciju Demokratske stranke“, napisala je Jerkov.

I Demokratska omladina osudila je komentar lidera Dveri Boška Obradovića da Dragoljub Mićunović sarađuje sa Aleksandrom Vučićem i zahtevala izvinjenje Mićunoviću i Demokratskoj stranci.

Demokratska omladina je u saopštenju podsetila predsednika Srpskog pokreta Dveri da je profesor Mićunović jedan od istaknutih osnivača i bivši predsednik DS, koja je trenutno koalicioni partner Dveri, i da je samim tim politički nepodobno da se profesor Mićunović „proziva“ zbog drugačijeg mišljenja.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga