- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Lutovac: Unija tri stranke 19. maja

Predsednik Demokratske stranke(DS) Zoran Lutovac danas je najavio za 19. maj stvaranje unije te stranke, Zajedno za Srbiju i Socijal-demokratske stranke, kao prvi korak ka formiranju „velike ujedinjenje DS, koja će ponovo biti gravitaciona tačka u kojoj će se okupljati građansko-demokratska Srbija“.

„Ona će stvari okrenuti u pravom smeru, u smeru razvoja, modernizacije i demokratije. Danas živimo u zarobljenoj državi, sa zarobljenim društvom i zato je velika odgovornost na svima nama da DS bude u prvim redovima kad se stvari budu menjale na bolje“, istakao je Lutovac na obeležavanju stranačke slave Đurđevdan, u Šapcu, saopštila je DS.

Lutovac je istakao da je izbor ovog grada za proslavu „logičan i prirodan“, jer je Šabac „jedini slobodni grad danas u Srbiji“.

„Pored Šapca, imamo i Paraćin u kome postoji slobodna zona na teritoriji cele opštine, a tu je i Čajetina. Na žalost, ovaj režim je učinio da moramo da stvaramo slobodne zone u gradovima u kojima nema demokrata na vlasti„, rekao je Lutovac.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju i jedan od lidera Saveza za Srbiju, istakao je da jedino snažna DS može da dovede do promena u Srbiji.

„Siguran sam da ćemo uspeti, siguran sam i da će ovo biti težak put, ali demokrate su navikle na težak put i navikle su da savlađuju prepreke. Mi moramo da napravimo organizaciju od 50.000 ljudi koja je sposobna da na prvim sledećim poštenim izborima odbrani 8.300 glasačkih kutija, donese pobedu i uvede normalnost u Srbiju“, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, Šabac je danas domaćin svim demokratama, „svima onima koji žele da budu deo velike demokratske organizacije koja treba da pomogne da se Srbija normalizuje“.

„To jedino može da uradi DS, snažna, ojačana s novom politikom i s novim ljudima. Ovo je proces u kome moramo da dođemo do novih lidera u gradovima Srbije i da s novom politikom, što smo već uradili u Šapcu, na šta sam veoma ponosan, kroz referendume i neposredno odlučivanje građana, uz lokalne ekonomske i kulturne politike, donesemo novu vrednost koju ćemo ponuditi građanima“, poručio je Zelenović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!