Lutovac: U DS postoje spavači korisni režimu

"Korisniji režimu kad u DS-u proizvode probleme"

05. dec 2019

Predsednik Demokratske stranke (DS )Zoran Lutovac izjavio je da je nedavno napuštanje sednice Glavnog odbora grupe njenih članova pokušaj da se izazove opstrukcija, potom kriza i na kraju preraspodela snaga u stranci, ali da su takvi umesto snage pokazali slabost i nemoć.

„Kome takvo ponašanje koristi neka procene vaši čitaoci sami. Demokratskoj stranci bez sumnje šteti“, naveo je Lutovac za novi broj nedeljnika Vreme.

On je rekao da „u stranci postoje ‘spavači’ koji su korisniji režimu kad u DS-u proizvode probleme, nego kada otvoreno podržavaju režim“.

„Ko su oni? Pa pogledajte režimske tabloide i medije pa ćete ih prepoznati. Njih niko ne napada, napadaju se oni koji su stvarno protiv režima. Njima se daje prostor da anonimo ili otvoreno otvaraju probleme u stranci, da se bave neutralnim temema, da kritikuju opoziciju ili sopstvenu stranku“, rekao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, „režim takođe koristi sve mehanizme i državna sredstva da ucenjuje, obećava, zastrašuje, preti“.

On je rekao da „nema nikavih struja u DS-u“, već „postoji zvanična politika stranke koju podržva ogromna većina članova i postoji nezadovoljna manjina“.

„Među njima je manji deo onih koji smatraju da bi trebalo voditi drugačiju politiku, dok je većina među nezadovoljnima, u stvari, nezadovolljna sopstevenim položajem i ulogom u stranci“. rekao je Lutovac.

Kako je rekao, „ovi drugi su pokušali da opstrukcijom i mešetarenjem izazovu sumnje i probude nezadovoljstvo među ubeđivom većinom i u tome nisu uspeli“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga