Lutovac: Savez za Srbiju po snazi ubedljivo druga politička opcija

"Budi se nada kod građana da su promene moguće"

19. nov 2018

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da Savez za Srbiju (SzS) po najnovijim istraživanjima ima od 16 do 20 odsto podrške građana, te da je „ubedljivo druga po snazi politička opcija“, objavio je Blic u izdanju od ponedeljka, 19. novembra.

Lutovac je u intervjuu za taj list kazao da na sastancima Saveza rešavaju propuste i neslaganja kroz konstruktivne razgovore i nastoje da prevaziđu dnevne neprijatnosti koje su se dešavale i koje su, po njegovom mišljenju, nedopustive.

„To što mi je bilo neprijatno i to koliko mi je neprijatno daleko je manje značajno od cilja koji je pred nama“, objasnio je Lutovac i dodao da ne žele da „dnevne medijske senzacije nadjačaju ciljeve koji su ih okupili“.

On je rekao da nijedan neprimeren postupak ili izjava nekog od članova Saveza za Srbiju nije prošla bez „osude i izvinjenje članica Saveza i Saveza u celini“.

Prema njegovim rečima, većina građana nezadovoljna je kako živi, činjenicom da su troškovi života drastično povećani a da su za to vreme smanjivane plate i penzije, da se dobijaju otkazi zbog političke nepodobnosti…, dok istovremeno na kontrolisanim medijima gledaju i slušaju bajke o „zlatnom dobu“.

„Ipak, budi se nada kod građana da su promene moguće, jer se stvorio Savez koji je spreman da politički uobliči njihovo nezadovoljstvo“, ocenio je Lutovac.

Na pitanje da li će stranka čiji je lider izgubiti identitet u takvom širokom savezu, Lutovac je odgovorio da će ta stranka „u Savezu sačuvati i još jasnije profilisati svoj identitet vodeće građanske stranke u Srbiji“.

„Učestvujući u stvaranju širokog saveza, kako bi pomogla zaustavljanje urušavanja svih vrednosti u društvu, DS je pokazala da se ponaša odgovorno prema svojim biračima, ali i prema svim građanima Srbije koji žele suštinske promene“, pojasnio je Lutovac.

On je dodao da funkcioneri DS učestvuju u kampanji Saveza za Srbiju i dodao da „to što nisu vidljivi u medijskom mraku ne umanjuje njihov doprinos opštoj stvari“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga