Lutovac pozvao građane u Beograd da mirno izraze nezadovoljstvo

"Apelovao na građane da ne nasedaju na provokacije"

12. apr 2019

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Zoran Lutovac danas je pozvao građane koji su učestvovali u protestima u više od 100 gradova u Srbiji da dođu sutra u Beograd i apelovao da mirno izraze nezadovoljstvo prema režimu Srpske napredne stranke (SNS).

Lutovac je na konferenciji za novinare u zgradi beogradske opštine Stari grad rekao da će građanima sutra na protestu u Beogradu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i da će govornici biti lideri opozicije i javne ličnosti.

„Danas su u skupštine opština Šabac i Paraćin ušli odbornici SNS sa transparentima i na neprimeren način, koji oni pripisuju opoziciji, zahtevali pristojnu Srbiju“, rekao je Lutovac koji je i predsednik Demokratske stranke.

Dodao je da apeluje na građane da ne nasedaju na provokacije i istakao da protest treba da se održi mirno i nenasilno.

Na pitanje da li lideri opozicije planiraju da štrajkuju glađu, kako tvrde predstavnici stranaka na vlasti, Lutovac je rekao da opozicija to nije ni najavljivala, kao ni upad u Skupštinu Srbije da bi je oni branili.

„To je predstava za narod i pokušaj da se skrene pažnja sa suštine“, rekao je Lutovac

Predsednik Nove stranke Zoran Živković je rekao novinarima da provere zašto je stigla naredba da kuhinja u Skupštini Srbije radi celu noć.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga