Lukićeva: Portal Peščanik oboren zbog teksta o Stefanoviću

Sajt Peščanika oboren je nakon što je objavljen tekst o plagijatorstvu kojim se služio ministar policije Nebojša Stefanović u pisanju svoga doktorata

01. juna 2014

Urednica portala Peščanik Svetlana Lukić izjavila je da je taj sajt oboren pošto je objavio tekst u kojem se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat.

„Peščanik.net je oboren hakerskim DOS napadom koji se odvija velikim brojem pristupa na sajt istovremeno. Neuobičajeno velika poseta počela je od kada smo objavili tekst, negde između 16 i 17 sati, i napad traje sve vreme, podignemo sajt, oni ga obore i tako stalno“, rekla je Svetlana Lukić agenciji Beta.

Ona je navela da je napad bio najozbiljniji kada je doktorski rad pomenut u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji B92.

Urednica Peščanika navela je da će biti obavljena detaljna analiza koja bi trebalo da ukaže na odgovorne za obaranje sajta.

„Preduzećemo mere i dostavićemo podatke i odeljenju policije za borbu protiv sajber kriminala. Ovo nije prvi put da je ‘Peščanik’ pod DOS napadom, ali nikada nije bilo ovako“, rekla je Svetlana Lukić.

Nebojša Stefanović je u junu 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu s temom „Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)“.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga