Ludilo Treće Srbije: Jedna prava koja izgleda kao velika dijagonala nekog mnogougaonika…

Treća Srbija stigla do Pariza i tamo s nekim potpisala sumanuti "Manifest Nove Evrope"

26. nov 2014

Pomahnitala parapsihološka organizacija koja se kliče “Treća Srbija” danas je uspela još jednom da dokaže Ajnštajnovu tezu da za svemir nije siguran da je beskonačan, ali za ljudsku glupost – jeste.

Neznano kako, opskurna družina platila je sebi put čak do Pariza, gde su potpisali nešto što se zove Manifest Nove Evrope, a čiji je cilj – ako dobro razabiramo nepismeno sočinjenije koje je, poput strele, odaslato medijima – da sruši Evropsku uniju i da majčicu Rusiju stavi u prvi plan, pod devizom “uspostavljanja koncepta Evrope od Lisabona do Vladivostoka”.

Manifest su navodno potpisali sa nekakvim “organizacijama iz Francuske”, neznano kojim. Predvodnik karikaturalne Treće Srbije, imenom Miroslav Parović tom prillikom je izvoleo izjaviti da je “padom granice na Krimu započela promena paradigme u Evropi slično kao što je pre 25 godina bilo posle pada Berlinskog zida. To je velika šansa da se narodi Evrope izbore za prosperitet, suverenitet i nezavisnost.”

Boktejebo, kakva misao!

Pretpostavljamo, poštovani čitaoci, da ste veoma zainteresovani i za sam tekst Manifesta pa izvol’te prva dva pasusa, a za ostalo se snađite sami:

Manifest za Novu Evropu

Geometrijska analiza geografske karte evropskog kontinenta, koji se prostire od Atlantika do Urala, pokazuje da Pariz, Berlin i Moskvu povezuje jedna prava koja izgleda kao velika dijagonala nekog mnogougaonika. Sredina te prave nalazi se negde između Poljske i Rusije, odnosno simbolički gledano, na granici Evropske unije i ruskog sveta.

I nešto još zanimljivije: ako potražimo tačku geometrijske ravnoteže ovog mnogougaonika, primetićemo da se prava koja povezuje centar mnogougaonika sa sredinom njegove južne strane nalazi u Srbiji. Ova geometrijska ravnoteža kao da potvrđuje geopolitičku neophodnost četvorostranog partnerstva, koje bi povezalo dve najveće zapadnoevropske sile sa Rusijom i njenom tradicionalnom saveznicom Srbijom, kojoj je u više navrata tokom vekova pomogla da opstane. Srbija s jedne strane geografski, demografski i kulturno pripada Evropi, dok je, s druge strane, za Rusiju vezuje neka vrsta religijskog i jezičkog jedinstva, što joj obezbeđuje jedinstvenu poziciju između Istoka i Zapada.

Kakav li je ovo mozak sastavio? Kakav li je to genij analitičke geometrije? A mi jadni mislili da je prava zapravo linija koja se prostire u beskonačnost. Pa se zapitali i otkud joj onda sredina? Šta je, k vragu, sredina beskonačnosti? Ili je zemlja ipak ravna ploča koju nosi slon?

Devedesete nikada nisu otišle odavde… Ludost i glupost dominiraju. I upravljaju Javnim komunalnim preduzećem Informatika i Kulturnim centrom Novog Sada. Novosađani, zar nas nije sramota?

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga