Lucić: Novinarstvo sve teže možemo nazivati profesijom

Kriminal jedino što je organizovano u državama nastalim raspadom Jugoslavije

07. mar 2016

Novinar iz Hrvatske, urednik nekadašnjeg nedeljnika Feral tribjun (Feral Tribune) Predrag Lucić ocenio je da se novinarstvo na prostoru bivše Jugoslavije sve teže može nazvati profesijom.

“Novinarstvo je strast, ono ne može biti samo posao”, rekao je Lucić na promciji knjige “Smeh slobode – uvod u u Feral tribjun” u klubu Fabrika u Novom Sadu.

Kolumnista iz Hrvatske, takođe nekadašnji urednik Feral tribjuna Boris Dežulović ocenio je da je taj političko-satirični nedeljnik bio “incident” i proizvod slučajnosti.

“I danas postoji potreba za nedeljnikom kao što je bio Feral, ali ne postoje pretpostavke, baš kao što ni onda nisu postojale”, kazao je Dežulović i dodao da on i njegove kolege svakako neće ponovo pokretati taj list, već nešto slično treba da pokrenu mladi ljudi.

“Uglavnom je bezdana praznina na medijskom prostoru od Triglava do Đevđelije, što znači da nam treba nešto poput Ferala”, rekao je Dežulović.

On je ocenio da je kriminal jedino što je organizovano u državama nastalim raspadom Jugoslavije.

Feral1“Država je itekako dobro organizovana, jer je kriminal udruženi zločinački poduhvat države i kriminalaca”, rekao je Dežulović.

Autor knjige, novinar iz Hrvatske Boris Pavelić rekao je da su “feralovci” konstantno uspevali da održe kvalitet novina, što je bio veliki uspeh i stso danas ne postoji.

Predsednik Antifašističke lige Hrvatske Zoran Pusić ocenio je da u zemljama bivše Jugoslavije postoje jasne fašističke tendencije, poput militarizacije, iracionalizma i banalnosti.

Specijalni deo promocije bio je satirični kabare „Melodije smeha i slobode“ u izvođenju Predraga Lucića i Borisa Dežulovića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga