LSV: Zrenjaninska vlast ponovo gazi Skupštinu grada

Bojkotovali zasedanje, jer je zakazano na protivzakonit način

19. apr 2019

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina, bojkotovala je današnje zasedanje tog parlamenta, jer su nezadovoljni zbog načina na koji je sazvana ta 25. sednica.

Odbornici LSV-a u Zrenjaninu su naveli da je zamenica predsednika gradske skupštine Ljubica Travica ovoga puta saziv za sednicu poslala samo 24 časa pre njenog održavanja, što nije prvi put.

„I ranije smo isticali da je krajnje neozbiljno očekivati da se odbornici mogu na kvalitetan način pripremiti za raspravu u ovako kratkom vremenu“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je termin 25. sednice Skupštine grada „još diskutabilniji“, jer je danas za katoličke i protestantske vernike Veliki petak, a po Zakonu o državnim i drugim praznicima Srbije, građani koji ovaj praznik slave imaju pravo na neradan dan.

„Samim tim, zamenica predsednika Skupštine grada prekršila je ovaj zakon. LSV smatra da je ponašanje naprednjačko-socijalističke većine krajnje nekorektno i da šteti demokratskim procesima u Zrenjaninu“, navela je odbornička grupa LSV.

Sednica Skupštine grada Zrenjanina održana je danas, a na dnevnom redu bili su Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije Radne zone „Jugoistok II B“, kao i Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije Radne zone „Jugoistok II D“ u Zrenjaninu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga