LSV: Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu, a uskraćeni i za čist vazduh

"Ovim se nastavlja suluda neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima"

17. jul 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.

Predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini Zrenjanina Dejan Čapo rekao je da se tokom cele godine Zrenjaninom šire nepodnošljivi mirisi i da je najgore je u letnjem periodu kada su temperature visoke, kada se stanovnici mesnih zajednica Dositej Obradović, Zeleno polje, Mužlja, Sava Kovačević i drugih žale da je smrad nesnosan.

„Svaki njihov pokušaj da alarmiraju postojanje ovog problema se završi bezuspešno, jer nadležni organi ne čine ništa da reše problem i građani su ogorčeni“, naveo je on.

Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, ukazao je Čapo, širenje tih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja.

„LSV je pokrenuo ovo pitanje u javnosti. Na sednici Skupštine grada zatražili smo odgovor na pitanje šta je preduzeto da bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa, ali i mi i svi građani Zrenjanina smo ostali bez odgovora. Ovim se nastavlja suluda neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima, jer ne samo da ne rešavaju problem, već ostaju bezobrazno nemi i na žalbe“, naveo je Čapo.

Kazao je i da je Zrenjanin danas crna rupa u Vojvodini i Srbiji, jer je prosek plata ispod republičkog, a potrošačka korpa među najvišim u zemlji pa Zrenjaninci jedva sastavljaju kraj s krajem, a pored toga, zrenjaninska privreda je u veoma lošem stanju, broj nezaposlenih je veliki i u konstantnom porastu.

„Investitori ne dolaze u naš grad, a infrastruktura našeg grada propada. Nemamo zdravu pijaću vodu i sad smo uskraćeni i za čist vazduh. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda. I oni kao i svi drugi imaju pravo na kvalitetan vazduh“, istakao je Čapo.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga