LSV: Zrenjaninci i dalje čekaju vodu, zahtevamo da krivci odgovaraju

“Zahtevamo ostavke onih koji su svojom bahatošću i nemarom naš grad doveli u ovakvu situaciju"

01. okt 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je upitala ko će odgovarati za kršenje zakona, ko će odgovarati za trošenje novca građana, kada će građani Zrenjanina dobiti zdravu pijaću vodu, kao i koliko će građane Zrenjanina koštati voda.

“Podsećamo, rokovi za izgradnju fabrike vode, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nekoliko puta dugi niz godina, a zatim i kada je fabrika izgrađena, nikada nije počela da isporučuje zdravu pijaću vodu”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodali su da je prekršen Zakon o javnim nabavkama i Zakon o komunalnim delatnostima, a predstavnici vladajuće većine su, osim toga, napravili još niz propusta.

“Iako je ugovorom predviđeno da sve troškove održavanja snosi privatni vlasnik, neodgovorna vlast izdvojila je oko sto miliona dinara u poslednjih godinu dana. Građani ne znaju za šta se izdvajaju njihove pare. U međuvremenu je promenjena i vlasnička struktura u firmi investitora, pa je sad sve maglovito oko toga ko, ustvari, pravi prečistač vode”, navodi se u saopštenju.

LSV je ocenio da je gradska vlast u Zrenjaninu pokazala da je nesposobna da reši ovaj veliki problem koji muči sve Zrenjanince, kao i da upravlja gradom.

“Zahtevamo ostavke onih koji su svojom bahatošću i nemarom naš grad doveli u ovakvu situaciju. Ne odustajemo od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom, jer je to problem od životnog značaja za sve Zrenjanince”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga