- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Zrenjaninci dobijaju lažna obećanja umesto obilaznice

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas predstavnike gradske vlasti da kažu zašto još nema obilaznice oko Zrenjanina.

Predsednik odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj skupštini Dejan Čapo naveo je da je prošlo šest godina od najava da će početi izgradnja obilaznice, kao i dve godine od obećanog roka za završetak izgradnje.

Dodao je da je za 2018. godinu u zrenjaninskom budžetu za izgradnju obilaznice, izdvojen „prvi dinar“, tačnije 20 miliona, ali da je to „toliko malo da u stvari predstavlja samo nameru da se stvori privid da postoji želja da se nešto uradi“.

Ističući važnost obilaznice, on je naveo da građani Zrenjanina i dalje trpe gužve u saobraćaju i prolazak teških kamiona pored svojih domova koji izazivaju buku i potrese.

„LSV zahteva da vladajuća većina objavi šta se dešava sa obilaznicom, u kojoj je fazi i koji problemi su se isprečili izgradnji, ali i kada će se obećanje dato građanima ispuniti. Zahtevamo i odgovornost za nestručnost i neozbiljnost vladajuće većine i zanemarivanje interesa građana, kao i objašnjenje šta je to važnije od realizacije ovog infrastrukturnog projekta“, kazao je Čapo, a preneo LSV.

Na izgradnju obilaznice Zrenjaninci čekaju više od 20 godina, a poslednji radovi obustavljeni su 2008. godine. Do sada je izgrađeno 5,5 kilometara obilaznog puta oko Zrenjanina i jedan nadvožnjak, a ostalo je da se uradi još 5,5 kilometara puta, nadvožnjak i most.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!