LSV: Zrenjaninci dobijaju lažna obećanja umesto obilaznice

"Na izgradnju obilaznice Zrenjaninci čekaju više od 20 godina, a poslednji radovi obustavljeni su 2008. godine"

12. feb 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas predstavnike gradske vlasti da kažu zašto još nema obilaznice oko Zrenjanina.

Predsednik odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj skupštini Dejan Čapo naveo je da je prošlo šest godina od najava da će početi izgradnja obilaznice, kao i dve godine od obećanog roka za završetak izgradnje.

Dodao je da je za 2018. godinu u zrenjaninskom budžetu za izgradnju obilaznice, izdvojen „prvi dinar“, tačnije 20 miliona, ali da je to „toliko malo da u stvari predstavlja samo nameru da se stvori privid da postoji želja da se nešto uradi“.

Ističući važnost obilaznice, on je naveo da građani Zrenjanina i dalje trpe gužve u saobraćaju i prolazak teških kamiona pored svojih domova koji izazivaju buku i potrese.

„LSV zahteva da vladajuća većina objavi šta se dešava sa obilaznicom, u kojoj je fazi i koji problemi su se isprečili izgradnji, ali i kada će se obećanje dato građanima ispuniti. Zahtevamo i odgovornost za nestručnost i neozbiljnost vladajuće većine i zanemarivanje interesa građana, kao i objašnjenje šta je to važnije od realizacije ovog infrastrukturnog projekta“, kazao je Čapo, a preneo LSV.

Na izgradnju obilaznice Zrenjaninci čekaju više od 20 godina, a poslednji radovi obustavljeni su 2008. godine. Do sada je izgrađeno 5,5 kilometara obilaznog puta oko Zrenjanina i jedan nadvožnjak, a ostalo je da se uradi još 5,5 kilometara puta, nadvožnjak i most.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga