LSV: Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu, tražimo ostavke odgovornih

“Zahtevamo ostavke onih koji su svojom bahatošću i nemarom naš grad doveli u ovakvu situaciju"

15. jula 2019

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina zatražila je danas ostavke svih onih koji su odgovorni za to što Zrenjanin jos uvek nema zdravu pijaću vodu.

“Zahtevamo ostavke onih koji su svojom bahatošću i nemarom naš grad doveli u ovakvu situaciju. Ne odustajemo od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom, jer je to problem od životnog značaja za sve Zrenjanince”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Podsetili su da je presednica Vlade Srbije Ana Brnabić prilikom posete Zrenjaninu obećala građanima da će do 10. jula dobiti zdravu pijaću vodu, ali se to nije desilo.

“Ono što nas navodi da sumnjamo da će postrojenje uskoro biti pušteno u rad je što se vidi da se sam objekat još uvek gradi, iako je još u junu 2017. godine započeta predstava puštanja postrojenja u probni rad, a u novembru iste godine pozivani građani da svojim obilaskom daju legitimitet ovoj lošoj naprednjačkoj predstavi”, naveo je LSV.

Dodali su da veoma zabrinjava i to što se, kako su investitori objasnili građanima, menjaju hemikalije za tretman sirove vode.

“Ovo nam mnogo govori o tome da oni nisu sigurni šta rade pa se vežbaju, samo što ovo nije stvar u kojoj su dozvoljene greške. Sada već ozbiljno brinemo šta možemo da očekujemo da će građanima Zrenjanina biti isporučeno i predstavljeno kao zdrava pijaća voda”, naveli su iz LSV-a.

Obećani rokovi za izgradnju fabrike vode probijani su nekoliko puta, a zatim je, nakon kratkog vremena rada postrojenja i nekoliko dana posle njegovog predstavljanja građanima, obustavljeno vodosnabdevanje grada putem prečistača, jer nije dobijeno odobrenje za rad od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

“Zakon o komunalnim delatnostima koji je izričito zabranjivao da takvim postrojenjem upravljaju privatni investitori, promenjen je. Međutim, ni to nije pomoglo jer je utvrđeno da postrojenje, koje je nakon toga pušteno u probni rad, isporučuje neispravnu vodu i ponovo prestaje da radi”, podsetio je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga