LSV: Zloupotrebljen budžet Grada Zrenjanina

Kako je odbornik potpisao sporayum o izgradnji vrtića na Kosovu

04. nov 2013

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Zrenjanina zatražila je danas hitnu sednicu gradske skupštine kako bi se utvrdilo ko je ovlastio odbornika Srpske napredne stranke (SNS) Olivera Mitrovića da u ime grada potpiše sporazum o izgradnji vrtića u Štrpcu na Kosovu.

U saopštenju LSV Zrenjanin je naveo da je takav skandal nazapamćen i da je odbornik Mitrović najgrublje prekršio zakone Srbije.

„Zakonom o lokalnoj samoupravi definisano je da je gradonačelnik naredbodavac za izvršenje budžeta. Ivan Bošnjak, gradonačelnik Zrenjanina, bio je u delegaciji koja je otputovala na Kosovo. Zbog čega on nije potpisao sporazum, kada su u ime drugih opština to uradili isključivo njihovi zakonski predstavnici“, naveo je LSV.

Zbog, kako navode, ovakvog neodgovornog ponašanja i partijskog prisvajanja budžeta grada, LSV traži hitnu sednicu lokalne Skupštine, na kojoj će se raspravljati samo o tome ko je ovlastio odbornika SNS-a da u ime grada potpiše sporazum o trošenju sredstava
iz gradskog budžeta.

LSV ocenjuje i da je „sramota i to što je gradonačelnik, svojim prisustvom i odobravanjem ovakvog čina, saučesnik u ovom incidentu i zloupotrebi“.

Sporazum o izgradnji vrtića u Štrpcu potpisan je 31. oktobra.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga