LSV: Zbog čega ili koga se žuri sa privatizacijom Luke Novi Sad

Celokupna situacija neodoljivo podseća na već odigran scenario sa privatizacijom NIS-a

30. mar 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od Ministarstva privrede “jasno objašnjenje” zbog čega je upravo sada, usred izbora, pokrenuta prodaja Luke Novi Sad, koja je “jedina luka u celoj državi koja radi”, i pri tome posluje pozitivno, sa profitom koji uredno uplaćuje u budžet.

“Celokupna situacija o kojoj vlada kolektivna tišina, jer uprava luke uporno odbija da bilo šta kaže, a novosadska vlast se, očekivano, ‘pravi mrtva’, neodoljivo podseća na već odigran scenario sa privatizacijom NIS-a, u kojem sve centralističke vlasti redom arče imovinu Autonomne Pokrajine Vojvodine kao da su je sami stekli”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je poručila da neće dozvoliti “izvođenje još jednog igrokaza” s ciljem privatizovanja vojvođanske i novosadske imovine bez detaljne analize, javne rasprave i svih relevantnih procena ekonomske struke, ali i građana Vojvodine.

“Zato je važno da ministar Sertić hitno odgovori na pitanje koji je njegov motiv da nekome, zaklonjen iza buke predizborne kampanje, pokloni koncesiju na očigledan profit”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga