- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Zbog čega Banat ne zaslužuje modernu saobraćajnicu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) smatra da bi najava radova na putnoj mreži u Srbiji koje je najavila premijerka Ana Brnabić u svom ekspozeu, bila pozitivna stvar da su njima obuhvaćeni svi krajevi zemlje.

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Knežević ocenio je da se i dalje potenciraju putni pravci poznati već godina, dok se neki krajevi zemlje zanemaruju.

„U ekspozeu se navode postignuti rezultati i izgrađeni kilometri. Premijerka Brnabić je u nizu informacija koje je iznela zaboravila da pomene Banatsku magistralu koja očito nije u planu izgradnje“, naveo je Knežević u saopštenju za javnost.

On je zapitao zbog čega Banat ne zaslužuje modernu saobraćajnicu koja će povezati sever i jug najveće vojvođanske regije.

Dodao je da premijerka u ekspozeu pominje i ravnomerni regionalni razvoj.

„Nije li baš izgradnja Banatske magistrale bila prilika da se u praksi pokaže briga za sve delove zemlje? Banatske opštine Plandište, Alibunar, Sečanj, Žitište, Čoka spadaju u red siromašnijih u Srbiji i Vlada Srbije morala je povesti računa o tome“, navodi se u saopštenju.

Napominje se i da je Banat u planovima ostao bez magistrale, te da je izostavljen i u planovima izgradnje obilaznica, dok se u ekspozeu pominje obilaznica oko Beograda i njeni sektori C i B.

„Nažalost, ni reči o obliaznici oko Zrenjanina, na kojoj se već 5 godina nije izgradio niti jedan jedini metar. LSV insistira da Vlada Republike Srbije bude zaštitinik interesa svih njenih građana. Prvi dani mandata premijerke Branbić jasno ukazuju na negativne trendove. Tražimo promenu takve politike!“, poručio je Knežević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!