- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Čanak: Zaustavite Šešelja, ili ćemo to uraditi sami

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je telohranitelj Vojislava Šešelja je pokušao danas fizički da nasrne na Nenada Čanka, nakon gostovanja u jutarnjem programu u holu TV „Hepi“, prilikom susreta predsednika LSV i lidera Srpske radikalne stranke.

U saopštenju te stranke navodi se da je sukob sprečio predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom poziva sve nadležne institucije da zaustave divljanje zločinca Vojislava Šešelja i pretnje narodnim poslanicima i poslanicama. Ili ćemo sami organizovati svoju odbranu“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se LSV nikada nije plašila Šešelja i „njegovih saučesnika“, te da su potpuno spremni da im se suprotstave kao što su to činili i devedesetih.

„Zaustavite Šešelja ili ćemo to uraditi sami“, poručili su iz te stranke.

Lider LSV, koji je i republički poslanik izjavio je danas novinarima u Skupštini Srbije da ga je danas vređao na najgrublji mogući lider radikala Vojislav Šešelj i da ga je napalo njegovo obezbedjenje.

„Osudjeni ratni zločinac i poznati zlikovac Šešelj, koji je sticajem nesrećnih okolnosti poslanik u ovom parlamentu, ponovo je počeo da dovlači batinaše da plaše ljude, da prete, a mene se, eto, i fizički napali“, rekao je Čanak.

On je zatražio do MUP-a da privede Šešeljevo obezbeđenje, da se počinioci identifikuju, te da se nad Šešeljem primeni zakon i oduzme mu se mandat poslanika, a kako bi mogao da odgovara i za uvrede i pretnje upućene njemu i drugim kolegama u Skuštini.

„Ukoliko MUP i pravosudni organi to ne urade mi ćemo biti prinuđeni da se branimo kao što smo to činili devedesetih godina, što nikome nije u interesu. Ja se pred ratnim zločincima i zlikovcima tipa Šešelja neću povlačiti, a branićemo se svim raspoloživim sredstvima“, upozorio je Čanak.

(Autonomija, Beta)

Podelite ovu stranicu!