Čanak: Zaustavite Šešelja, ili ćemo to uraditi sami

"Ukoliko MUP i pravosudni organi to ne urade, bićemo prinuđeni da se branimo sami kao devedesetih"

18. apr 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je telohranitelj Vojislava Šešelja je pokušao danas fizički da nasrne na Nenada Čanka, nakon gostovanja u jutarnjem programu u holu TV „Hepi“, prilikom susreta predsednika LSV i lidera Srpske radikalne stranke.

U saopštenju te stranke navodi se da je sukob sprečio predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom poziva sve nadležne institucije da zaustave divljanje zločinca Vojislava Šešelja i pretnje narodnim poslanicima i poslanicama. Ili ćemo sami organizovati svoju odbranu“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se LSV nikada nije plašila Šešelja i „njegovih saučesnika“, te da su potpuno spremni da im se suprotstave kao što su to činili i devedesetih.

„Zaustavite Šešelja ili ćemo to uraditi sami“, poručili su iz te stranke.

Lider LSV, koji je i republički poslanik izjavio je danas novinarima u Skupštini Srbije da ga je danas vređao na najgrublji mogući lider radikala Vojislav Šešelj i da ga je napalo njegovo obezbedjenje.

„Osudjeni ratni zločinac i poznati zlikovac Šešelj, koji je sticajem nesrećnih okolnosti poslanik u ovom parlamentu, ponovo je počeo da dovlači batinaše da plaše ljude, da prete, a mene se, eto, i fizički napali“, rekao je Čanak.

On je zatražio do MUP-a da privede Šešeljevo obezbeđenje, da se počinioci identifikuju, te da se nad Šešeljem primeni zakon i oduzme mu se mandat poslanika, a kako bi mogao da odgovara i za uvrede i pretnje upućene njemu i drugim kolegama u Skuštini.

„Ukoliko MUP i pravosudni organi to ne urade mi ćemo biti prinuđeni da se branimo kao što smo to činili devedesetih godina, što nikome nije u interesu. Ja se pred ratnim zločincima i zlikovcima tipa Šešelja neću povlačiti, a branićemo se svim raspoloživim sredstvima“, upozorio je Čanak.

(Autonomija, Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga