LSV: Zašto Vučević toleriše nakupce glasova, interesne grupacije i one koji pozivaju na nasilje?

Nejasno zašto su Treća Srbija i Dinara Drina Dunav i dalje u vlasti

23. nov 2015

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pitao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića kada će prestati da toleriše nakupce glasova, interesne grupacije i one koji pozivaju na oružje i nasilje, samo zato što mu dodaju većinu u gradskoj vlasti.

U saopštenju te stranke se navodi da nikada nije postojao opravdan razlog zbog kojeg Treća Srbija učestvuje u gradskoj vlasti, te da je od od sinoć, kada je Andrej Fajgelj priveden zbog, kako se navodi, pozivanja na rušenje ustavnog poretka, njihovo zadržavanje u vladajućoj većini još teže objašnjivo.

Novosadski ligaši su dodali i da je, iako se u javnosti spekulisalo o tome da je Fajgelj isključen iz Treće Srbije, on i dalje na zvaničnom portalu te stranke naveden kao zamenik predsednika Treće Srbije.

„Ova gradska vlast ulazi u četvrtu godinu i sve to vreme se oglušuje o naše apele da Trećoj Srbiji oduzme sve finansijske i druge poluge vlasti i zaustavi razaranje svega u šta su građanke i građani Novog Sada decenijama ulagali. Ćutke im se tolerisalo i što razbijaju inventar gradskih preduzeća i lupaju službene automobile. Praštalo im se što otpuštaju stručne radnike, vređaju novinare, maltretiraju konobare i ruže grad ispisujući grafite po fasadama“, piše u saopštenju LSV u Novom Sadu.

U njemu se Vučeviću poručuje da teško da može zanemariti podršku koju je Treća Srbija sinoć javno pružila Fajgelju, jer je to podrška grupacije iz vladajuće koalicije u Novom Sadu čoveku koji je pre nekoliko dana „pozivao na oružje“.

„Treća Srbija inače nije prvi koalicioni partner SNS u Novom Sadu koji je u sukobu sa zakonom. Podsetimo da su svedoci već na sudu potvrdili da su čelnici Pokreta Dinara Drina Dunav kupovali glasove na izborima. To je isti onaj ‘pokret’ čijem predsedniku je eksplodirala bomba pod automobilom, koji krčmi gradsku imovinu i zbog čijeg procenta na plate su zaposleni u Vodovodu pisali predsedniku države“, piše u saopštenju.

U njemu se podseća i da se pojedinima koji su koalicioni partneri SNS sudi, a da su neki od njih registrovali po pet nevladinih organizacija na istoj adresi i „bezbrižno izvlače novac sa gradskih konkursa od zaštite životne sredine do socijalne zaštite“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga