LSV: Zašto još uvek nisu osuđeni napadači na pekare u Vojvodini

"U javnom govoru sve prisutniji govor mržnje i optužbe za izdaju, toliko karakteristične za mračne devedesete godine"

16. nov 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podsetila je danas, povodom Međunarodnog dana tolerancije, da još uvek nisu osuđeni napadači na pekare u vlasništvu Albanaca u Vojvodini.

“Slučajevi poput ovih, koji su se u Vojvodini dogodili između 16. i 21. oktobra 2014. godine, a koji šire međunacionalnu mržnju i netrpeljivost, morali su i moraju imati hitan i jasan epilog na sudu”, naveo je u saopštenju za javnost visoki funkcioner LSV Aleksandar Marton.

Podsetio je da su pojedini mediji izvestili da je povodom tih incidenata izrečena samo jedna vaspitna mera.

“I pošto je tako, onda nije čudno što je ovih dana u Kruševcu nikao zid ispred naselja u kojem žive pretežno pripadnici romske nacionalne zajednice. I ne treba da čudi što poslanica radikala prijavljuje u imovinskoj karti stan u Zemunu oduzet od porodice Barbalić pre 20 godina”, naveo je Marton.

Prema njegovim rečima, ne treba da čude ni učestale pretnje ili otvoreno praćenje i fotografisanje novinara, niti to što je u javnom govoru sve prisutniji govor mržnje i optužbe za izdaju, toliko karakteristične za mračne devedesete godine prošlog veka, kao i skandal i mržnja poslanika radikala ispoljena prema Majklu Devenportu u Skupštini Srbije.

“Zbog svega toga, danas na Međunarodni dan tolerancije u Srbiji nema puno razloga za zadovoljstvo. Naprotiv, ima razloga za zabrinutost”, ocenio je Aleksandar Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga