LSV: Zašto je direktor Vodovoda podneo ostavku nakon šest dana?

"Nije ni bilo za očekivati da se na toj poziciji zadrži dok ovo preduzeće pripada kadrovima pokreta Dinara-Drina-Dunav"

28. jun 2014

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad postavio je danas pitanje zbog čega je direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Pavle Sečivanović nakon samo šest dana na čelu preduzeća podneo ostavku.

„Teško je i zamisliti šta je interesna grupacija koja se dočepala nekoliko gradskih preduzeća mogla da zatraži od novog direktora Vodovoda, pa da on nakon svega deset, odnosno ukupno šest radnih dana podnese ostavku na tu funkciju“, piše u saopštenju LSV.

Ta stranka je ocenila da je Sečivanovićev potez bio očekivan, jer je Sečivanović „jedan od retkih časnih, poštenih i stručnih ljudi koje je ova i ovakva gradska vlast imenovala na čelo nekog od gradskih preduzeća, pa zato nije ni bilo za očekivati da se na toj poziciji zadrži dok ovo preduzeće pripada kadrovima pokreta Dinara-Drina-Dunav“.

„To je ona ista grupacija čijem su predsedniku bacali bombu pod automobil, i koja je uspela da za godinu dana poveća broj zaposlenih u Urbanizmu za 35 odsto svojih rođaka. Upravo zato, rekonstrukcija gradske vlasti nije i ne može biti dobra niti imati bilo kakav smisao, dok joj većinu dodaju grupacije čiji je jedini cilj da svoju podršku unovče direktorskim mestima u gradskim preduzećima koja doslovno uništavaju“, saopštila je LSV.

Liga je podsetila da su gradski odbori SNS i DSS pre dve godine podneli krivičnu prijavu zbog kupovine glasova u Novom Sadu, apostrofirajući tada Romsku demokratsku stranku (koja je u međuvremenu postala pokret DDD) kao najvećeg krivca.

„Budući da čitav slučaj još nema epilog na sudu, a posebno činjenicom da im je nakon ove, takozvane, rekonstrukcije SNS obezbedila i dalje učešće u vlasti, ta grupacija je u poziciji da upravlja najvažnijim resursima u gradu, kao što su Vodovod i kanalizacija i Gradska čistoća, čiji rad direktno može uticati na zdravlje i bezbednost građana“, zaključila je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga