LSV: Zašto DS sa Dverima protestuje protiv azilanata i širi netrpeljivost

DS u kratkom saopštenju demantovao optužbe

06. okt 2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je večeras Demokratsku stranku (DS) da zajedno sa Pokretom Dveri organizuje i podržava proteste na kojima se promoviše netrpeljivost.

“Kako drugačije tumačiti proteste protiv azilanata u beogradskoj opštini Mladenovac, u kojima učestvuje predsednik te opštine Dejan Čokić iz DS-a, a koje podržavaju Dveri”, navodi se u saopštenju za javnost Omladine LSV.

Ta stranka je navela da proteste protiv azilanata podržavaju predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović, koji je i generalni sekretar DS-a, predsednik opštine Smederevska Palanka Radoslav Milojičić (DS), predsednik opštine Topola iz Nove Srbije Dragan Jovanović i Vladan Glišić iz Dveri.

“Činjenica da su Dveri protiv azilanata nije iznenađenje jer je reč o organizaciji na čijoj se ‘porodičnoj šetnji’ skandiralo Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću, a zatim i ‘Ubij pedera’”, piše u saopštenju.

LSV je upitao Demokratsku stranku da li su to vrednosti za koje se ona zalaže i da li je to vizija evropske Srbije koju oni zagovaraju. “Ako su ovo u stanju, da organizuju i podrže ovakve skupove i sa ovakvim političkim partnerima, onda su za te funkcionere DS ljudska prava, a naročito ljudska solidarnost, po svoj prilici samo teme za političke tribine i nastupe. I ništa više”, ocenjuje se u saopštenju.

U kratkom saopštenju za javnost Demokratska stranka je demantovala ove navode:

„Demokratska stranka nije kao stranka učestvovala u organizaciji protesta u Mladenovcu, niti bi ikad to činila sa Dverima, koje su ekstremna organizacija.“

Mediji su prethodno javili da su članovi DS i Dveri u Mladenovcu učestvovali u protestu zbog otvaranja azila u selu Mala Vrbica.

Predsednik opštine Mladenovac Dejan Čokić na protestu je rekao da su skup podržali predsednici opština Vračar Branimir Kuzmanović, Smederevske Palanke Radoslav Milojičić i Dragan Jovanović predsednik opštine Topola, svi iz DS, kao i Vladan Glišić iz pokreta „Dveri“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga